Search

Tel.: 06 31 902 494 | info@kosmetos.nl

Blog

Kosmetos / Massage  / Wat doet een massage met je?
wat is het effect van een massage?

Wat doet een massage met je?

Een massage heeft een gunstige invloed op het zenuwstelsel en de hormoonhuishouding. Het vermindert stress en verhoogt het geluksgevoel door de aanmaak van endorfines (geluksstofje wat in de hersenen wordt aangemaakt). Regelmatige massages verhogen je immuunsysteem omdat het aantal bloedcellen in je lichaam toeneemt. De doorbloeding wordt geactiveerd en de spieren worden soepeler. Je hebt minder last van stijfheid en je zit letterlijk lekkerder in je vel.

Geestelijk

Geestelijk moet je af en toe even helemaal ontspannen en krijg je weer ruimte in je hoofd. Zeker in onze huidige hectische wereld is dat gewoon nodig. Hoe meer we onze geest even resetten hoe meer rust we krijgen in ons hoofd. Hierdoor raken we ook meer lichamelijk terug in balans en totaal relaxed.

Gevoel

massage voor ontspanning van het gezichtTijdens een massage kan het gebeuren dat je ineens wordt overspoeld door emoties. Iets wat je misschien totaal niet had verwacht van jezelf. Je hoeft je hier nooit voor te schamen het geeft alleen aan dat bepaalde opgekropte emoties en of blokkades los komen. Eigenlijk is het hartstikke positief want daarna voel je je altijd beter. Wij als professionals weten hier goed mee om te gaan en staan dan ook nergens van te kijken.

Controle

Het is belangrijk dat je je op je gemak voelt bij degene die jou masseert en dat je je echt kunt overgeven aan dit moment van rust en ontspanning voor jezelf. Het is noodzakelijk dat je de touwtjes uit handen geeft en letterlijk even de controle overgeeft aan een ander. Soms vind je dit doodeng maar het bevordert de werkzaamheid van de massage ten zeerste. Na een heerlijke massage waarin je jezelf echt overgeeft kun je de hele wereld weer aan en voel je je weer als herboren. Zalig om eens even niet alles onder controle te moeten hebben en alleen maar even genieten.

Cadeau

Gun jezelf af en toe eens een massage cadeau. Je zult ervaren dat je echt weer helemaal ontspannen en relaxed ben als je even tijd en aandacht aan jezelf besteed. Als jij relaxed bent profiteert iedereen in jouw omgeving daarvan mee. Dus dan heb je er ook nog eens dubbel plezier van. Mooi toch!