Search

Tel.: 06 31 902 494 | info@kosmetos.nl

Psoriasis behandeling

Kosmetos / Psoriasis behandeling

Psoriasis

Psoriasis is een chronische huidaandoening waarbij het afweersysteem overactief is en hierdoor de gezonde huid aanvalt. Er worden daardoor te snel te veel nieuwe huidcellen aangemaakt wat resulteert in rode, schilferende plekken op de huid.

Huid die is aangedaan door psoriasis toont meestal verschijnselen van jeuk en pijn. Dit komt omdat de huid droog wordt en er kloven in de huid ontstaan.

Psoriasis kan op elke leeftijd ontstaan maar ontwikkelt zich meestal tussen het 10e en 30e levensjaar. De exacte oorzaak is niet bekend maar er zijn aanwijzingen dat psoriasis mogelijk erfelijk bepaald wordt.

Psoriasis kent 6 verschillende hoofdvormen met ieder een geheel eigen huidbeeld. De meest voorkomende vorm is de chronische plaque psoriasis. Net als bij eczeem is het een vervelende huidaandoening die veel ongemak en onbegrip met zich meebrengt. Heel vaak wordt nog gedacht dat psoriasis besmettelijk, dit is echter niet zo.

in-drie-stappen-naar-een-gezonde-huid

1

Mogelijkheden voor behandeling van psoriasis

Helaas is er in de medische wereld nog geen afdoende geneesmiddel beschikbaar om psoriasis te genezen. Er zijn wel diverse medische behandelingen voorhanden waardoor het redelijk goed te behandelen is. Je moet hierbij denken aan lichttherapie, medicatie, injecties en diverse zalven, zoals bv ditranol en calcipotrial. Deze zalven als ook hydrocortisonen crèmes remmen m.n. de celdeling.

De behandeling in mijn praktijk is er dan ook niet op gericht de oorzaak weg te nemen omdat dit niet mogelijk is. Het grootse probleem is vaak de dikke afschilfering op de huid, die dan weer kleine ontstekingen, jeuk en roodheid veroorzaakt. Bij deze aandoening is de huid erg poreus omdat er nauwelijks ceramide wordt aangemaakt. Ceramiden zorgen ervoor dat de huid mooi glanst en de huid afsluit zodat deze minder gevoelig is voor factoren van buitenaf.

2

Mijn psoriasis behandeling

Wat ik kan doen is als de psoriasis redelijk onder controle is en er niet elke dag met medische zalven zoals hydrocortison gesmeerd hoeft te worden, is te kijken naar producten die een goede zuurgraad hebben en veel ureum bevatten. Ureum gaat ook de schilfering tegen. Daarnaast werken we in diverse producten met vit B12 deze helpt tegen jeuk en ontsteking. De crèmes bevatten een hoog vetgehalte op basis van natuurlijke oliën zoals teunisbloem-, jojoba- of macadamiaolie.

3

De producten

De chaps cream van Dr. Baumann bevat ook veel ureum en kalmeert de huid. De vitamine preparaten van skinident zijn het meest aan te bevelen bij deze aandoening. De intensive lotion van dr. Baumann of bodylotion vitamine super van skinident bevatten beide vit E, B12 en panthenol tegen jeuk en ontsteking. Al deze werkstoffen hebben een positieve invloed op de psoriasis huid.