Search

Tel.: 06 31 902 494 | info@kosmetos.nl

Over Wies

Kosmetos / Over Wies

Over Wies

Graag wil ik me even kort voorstellen.

Mijn naam is Wies van Berkum, geboren op 04-02-1958 in Roosendaal. Zoals u ziet aan mijn geboortedatum ben ik niet meer zo “piep” jong maar hierdoor heb ik wel heel veel levenservaring, kennis en praktijkervaring.

Mijn opleiding tot schoonheidsspecialiste heb ik jaren geleden gevolgd in België. Om in mijn vakgebied bij te blijven heb ik deelgenomen aan diverse bijscholingen. Verder heb ik een medische achtergrond vanuit de verpleging.

Eigen praktijk

Gedurende 18 jaar heb ik in Roosendaal een eigen praktijk gehad. Tegelijkertijd werkte ik 2 dagen in de week in een privékliniek waar ik ook samenwerkte met een plastisch chirurg. In die tijd heb ik in deze kliniek geheel zelfstandig het definitief ontharen met IPL opgestart. Ik gaf daar tevens consulten en assisteerde bij sommige medische behandelingen. Daarnaast heb ik les gegeven aan de opleiding voor volwassenenonderwijs voor schoonheidsspecialisten in Antwerpen.

In 2008 ben ik gestopt met mijn praktijk in Roosendaal omdat mijn man voor enkele jaren een functie kreeg aangeboden in Amerika, Washington DC. Ook daar heb ik gewerkt en wel in een groot beautycentrum en bij een orthopedisch chirurg. Nu ben ik weer volledig gesetteld in Bergen op Zoom. Na een paar jaar in de wijkverzorging te hebben gewerkt ga ik met heel veel enthousiasme mijn eigen praktijk wederom opstarten.

Ik hoop u dan ook graag in mijn praktijk te ontmoeten.

Met vriendelijke groet,

Wies van Berkum

Opleidingen in het kort en werkervaring

Na mijn middelbare school ben ik gestart in de verpleging. Hier ben ik meer dan 35 jaar werkzaam in geweest. De zorg aan bed, de zorg op psycho-sociaal vlak, maar ook mijn functies als leidinggevende binnen diverse teams, hebben mij enorm veel (zelf-) inzicht gegeven op allerlei gebied.

Rond mijn 35ste ben ik de opleiding gaan volgen voor schoonheidsspecialiste in België en vanaf mijn 38ste ben ik parttime met mijn praktijk gestart.

Om in mijn vakgebied bij te blijven heb ik altijd mijn medische kennis, jarenlange bijscholingen bij U–consultancy,  diverse massage opleidingen en andere cursussen gevolgd.

Het lesgeven als docente aan de opleiding schoonheidsspecialiste te Antwerpen heeft mij veel uitdaging en motivatie gegeven. Daarnaast heb ik jarenlang twee dagen per week samengewerkt in een privé kliniek met een plastisch chirurg. Daar heb ik geheel zelfstandig het definitief ontharen met IPL opgestart. Verder assisteerde daar op de OK bij eenvoudige plastisch chirurgische ingrepen en gaf informatieve consulten over diverse behandelingen zoals liposuctie, overbeharing, injectables enz. Het werken in Amerika in een groot beauty centrum en bij een orthopedisch arts heeft mij een andere kijk op bepaalde zaken gegeven.

Als laatste ben ik weer gestart met mijn praktijk Kosmetos in 2015.

Vervolgens heb ik de persoonlijke krachtcoach opleiding afgerond in 2020 om te kunnen werken met de Persoonlijke Kracht Methodiek, binnen mijn bedrijf Colore Originale.

Zo zie je maar, je bent nooit te oud om te leren, te veranderen, en het allerbelangrijkste doen wat je leuk vindt.

Het levende bewijs ben ik met mijn enigszins belegen bouwjaar uit 1958. No one is you, that’s your power!