Search

Tel.: 06 31 902 494 | info@kosmetos.nl

Eczeem behandeling

Kosmetos / Eczeem behandeling

Eczeem

Deze aandoening komt bij heel veel mensen voor. De huid is droog, schilferig, rood, geïrriteerd en jeukt. Soms heeft de huid nog blaasjes en is licht verdikt. We maken hierbij onderscheid in 2 grote groepen; het aangeboren, of constitutioneel eczeem en het allergisch contact eczeem

Wanneer we de stoffen vermijden zoals bv nikkel, chroom of latex gaat het contact eczeem over. Bij aangeboren of constitutioneel eczeem gaan de klachten nooit helemaal over. De periodes worden afgewisseld met goede en slechte tijden.

Bij eczeem is het noodzaak dat we zoveel mogelijk irriterende stoffen vermijden zoals minerale olie, conserveringsmiddelen en alle producten waar een geurtje in zit. Parfums zijn bij eczeem uit den boze.

in-drie-stappen-naar-een-gezonde-huid

Dus bij deze huidaandoening ook geen douche gels met een geurtje gebruiken.
Vaak zijn de geuren in de goedkopere producten ook nog eens synthetisch wat helemaal voor problemen zorgt.

1

Mogelijkheden voor de behandeling van Eczeem

Helaas is er in de medische wereld nog geen afdoende geneesmiddel beschikbaar om eczeem te genezen. Er zijn wel diverse medische behandelingen voorhanden waardoor het redelijk goed onder controle te houden is. Je moet hierbij denken aan lichttherapie, medicatie, injecties en diverse zalven, zoals bijv. ditranol en calcipotrial. (deze zalven remmen m.n. de celdeling) en hydrocortisonen.

De behandeling in mijn praktijk is er dan ook niet op gericht de oorzaak bij aangeboren eczeem weg te nemen omdat dit niet mogelijk is. Het grootste probleem bij eczeem is de poreusheid van de huid. Ook spelen de droogte van de huid en jeuk mee.. Bij eczeem is er altijd onvoldoend ceramide aanmaak. Ceramide zorgen ervoor dat de huis mooi glanst en de huid afsluit zodat deze minder gevoelig is voor factoren van buitenaf.

Sinds een paar jaar is er een hydrocortisonsonengel op de markt op basis van Vit D 3 en liposomen. Dit is enkel op recept verkrijgbaar bij de dermatoloog maar geeft vaak goede resultaten.

2

Mijn Eczeem behandeling

Wat ik kan doen is als het eczeem redelijk onder controle is en er niet elke dag met medische zalven zoals teerzalf, hormoonzalf etc. gesmeerd hoeft te worden, is te kijken naar producten die een goede zuurgraad hebben, veel ureum en ceramiden bevatten. Daarnaast werken we in diverse producten met vit B12 deze helpen tegen jeuk en onderdrukken enigszins de ontsteking. De crèmes voor eczeem bevatten een hoog vetgehalte op basis van natuurlijke oliën zoals teunisbloemolie, sesamolie en jojobaolie.

Daarnaast is het een hele belasting voor de cliënt net als bij psoriasishuid. Deze huiden moeten structureel 2 keer daags ingesmeerd worden. Dit vraagt veel tijd en doorzettingsvermogen en is dus ook een hele belasting voor degene zelf.

3

De producten

Liposomen zijn heel goed werkzaam bij een eczeem huid. Door regelmatig 2 keer daags dit te gebruiken herstelt de vochtbalans met ongeveer 70%.

De chaps cream van Dr. Baumann, als ook de intensive bodylotion, bevatten veel ureum en kalmeren de huid. De vitamine preparaten van Skinident zijn het meest aanbevolen bij eczeem. Sommige van deze producten bevatten veel vit B12 wat de ontsteking remt en de jeuk tegengaat. Al deze werkstoffen hebben een positieve invloed op de eczeem huid.