Search

Tel.: 06 31 902 494 | info@kosmetos.nl

Blog

Kosmetos / Huid & Bescherming  / De zon gaat schijnen, laat je niet verrassen!
let op als je met te sterke zonnenkracht naar buiten gaat.

De zon gaat schijnen, laat je niet verrassen!

Zodra de zon begint te schijnen gaan we naar buiten! natuurlijk lekker genieten van de zon na een donkere winter en voorjaar. We vergeten al snel om onze huid te beschermen tegen UV-straling van de zon. Vaak merk je ook te laat dat je aan het verbranden bent. Reden te meer om goed op te letten als je bij sterke zonnekracht naar buiten gaat.

Op normale dagen

Als je op een normale doordeweekse dag naar je werkt fietst, boodschappen gaat doen of de kinderen van school haalt wordt je huid beperkt bloot gesteld aan UV-straling. De korte tijd die je dan in de zon bent is voldoende om Vitamine D aan te maken.

let op als je met te sterke zonnenkracht naar buiten gaat.Ga je wat langer buiten zitten, bijvoorbeeld rond de middag eten op het werk, even zitten op een terras of een ander uitje, dan is het belangrijk om jezelf in te smeren.

Je voelt vaak net te laat dat je aan het verbranden bent. Je huid gaat prikken waardoor je voelt dat deze aan het verbranden is. Meestal gebeurt dit als je zo’n 10 minuten zonder bescherming in de felle zon zit.

Welke Factor gebruik je?

Zonnebrand crème is is in allerlei gradaties. Kies je een hogere factor dan kun je (in principe) wat langer in de zon blijven zonder dat je gaat verbranden. Let wel op, elk huidtype is anders wat betekent dat iedereen op een andere manier met zonnebrand crème moet omgaan. Twijfel je over wat jij het beste kunt gebruiken, of zoek je een goed beschermingsmiddel? Neem dan even contact met me op voor het juiste advies en product.