Search

Tel.: 06 31 902 494 | info@kosmetos.nl

Body sugaring

Kosmetos / Body sugaring

Body Sugering

Een nieuwe trend op het gebied van ontharen.

Van oorsprong komt deze manier van ontharen vanuit Egypte en Griekenland. Haar op het lichaam werd in die tijd door de hogere klasse als onrein beschouwd.

De methode om suiker te gebruiken bij ontharen werd bij toeval ontdekt. Deze traditie is dan ook van generatie op generatie doorgegeven.

Voordelen van Sugar hars

 • U hoeft niet meer dagelijks of om de dag te scheren. Als u regelmatig komt om te harsen ziet u er altijd netjes uit zonder stoppeltjes en ingegroeide haartjes.
 • Het product is gemaakt van 100% suiker. Het is zo zuiver dat je het gewoon kunt eten. Sugar hars bevat geen conserveringsmiddelen en andere chemische stoffen.
 • Sugar hars geeft nooit verbrandingen. De gebruikstemperatuur is 37 Graden C.
 • Haren worden verwijderd met de haargroei mee. Dit voorkomt afbreken van de haren, dit is minder pijnlijk en geeft minder irritatie en minder ingegroeide haren.
 • Er treden vaak minder reacties op zoals felle roodheid, branderig gevoel enz. zoals na een wax behandeling met strips of flexhars.
 • Geen last van een plakkerig gevoel na de behandeling. Dit heeft u altijd wel na het harsen met strips.
 • Het mag ook gebruikt worden bij cliënten met diabetes, psoriasis en eczeem.
 • Zowel geschikt voor mannen en vrouwen.
 • Voor grijze haren, dons haren en mensen die donker van huid zijn, zijn IPL en laserbehandelingen niet geschikt, maar is Sugar hars een goed alternatief.
 • Vooral mensen met een wat getinte huid die super gevoelig zijn voor pigmentstoornissen kunnen ook heel goed behandeld worden met deze methode.

Uitzonderingen waarbij nooit geharst mag worden.

 • Hele dikke spataderen die warm aanvoelen en of mensen die een ontsteking hebben van de aderen mogen niet behandeld worden.
 • Wratten moeten worden vermeden omdat deze zich anders gaan verspreiden.
 • Actieve koortslip.

Ter aanvulling

Komt u voor de eerste keer dan zal ik u graag informeren wat u wel en niet mag doen voor de EERSTE behandeling. U kunt mij hierover bellen en u kunt de informatie ook op mijn website lezen.

Abonnement Sugar harsen.

Het meeste voordeel geniet u als u regelmatig, om de 3 a 4 weken, het harsen bijhoudt. Kosmetos heeft een abonnementsprijs waarin u 0,85 euro per minuut betaalt. U boekt dan elke 3 tot 4 weken een afspraak in. Hierdoor blijft u er altijd verzorgd en netjes uitzien. De abonnementsprijs geldt alleen als de behandelingen binnen 3 tot 4 weken plaatsvinden.

Natuurlijk kunt u ook losse eenmalige behandelingen voor Sugar hars boeken.
Hiervoor geldt dan een prijs van 1,00 euro per minuut.

Informatie voor de eerste keer harsen

Informatie voor de eerste keer Sugar harsen, van bikinilijn, oksels, benen en rug.

1. De haren 8 à 10 DAGEN voor de behandeling met het mes scheren of de haren 8 à 10 DAGEN voor de behandeling met de tondeuse afscheren. Als het haar te kort is voor de behandeling kan er niet geharst worden. Minimale lengte voor de eerste keer Sugar harsen is 0.5 cm.

2. De huid een tot 2 keer per week scrubben. Dit voorkomt ingegroeide haartje. Echter minimaal 2 dagen voor de behandeling niet meer scrubben.

3. Niet lang en warm douchen net voor de behandeling. Hierdoor wordt de huid te vochtig, te warm en te gevoelig voor het Sugar harsen. U heeft minder resultaat en het harsen gaat moeilijker.

4. Geen gebruik maken van bad olie of bodylotion op de dag zelf wanneer u komt voor een Sugar hars behandeling.

5. Geen gebruik maken van de zonnebank minimaal 2 dagen voor de behandeling.
Als de huid verbrand is van de zon of zonnebank kan er niet behandelt worden.

6.Bij gebruik van Retin-A mag u wel behandelt worden maar dan moet u wel 4 weken wachten nadat u gestopt bent met dit middel. Bij gebruik van Retinoidezuur stopt u ook eerst minimaal 7 dagen alvorens te gaan Sugar harsen.

7. Geen Sugar hars behandelingen bij gebruik van Roacutane kuur voor acne.
Dikke spataders die warm aanvoelen en aders die ontstoken zijn. Wratten. Actieve koortslip.

De eerste keer kan de huid wat reactie geven, zoals roodheid, een wat branderig gevoel en soms wat kleine pukkeltjes. Dit trekt snel weg. Ook kan het gebeuren dat de haartjes er de eerste keer niet goed mee uitkomen. Ook dit is normaal.
Als u regelmatig harst gaan de haartjes er steeds makkelijker uit, de haarwortel wordt dunner en de haargroei vermindert.

Is Sugar harsen pijnlijk?

De allereerste keer dat u geharst wordt zal het meest gevoelig zijn en duurt de behandeling het langst. Bij de volgende behandelingen ervaart u zeker minder ongemak. De behandeling is niet geheel pijnloos maar bijna altijd door iedereen goed te verdragen.

Zit u vlak voor uw menstruatie dan kunt u beter even de behandeling uitstellen. Uw huid reageert dan altijd wat overgevoeliger.

Wat wel/niet doen na een sugar hars behandeling?

 • Draag na het Sugar harsen liefst katoenen kleding. Katoen heeft het grote voordeel dat het vocht kan opnemen en warmte regulerend werkt.
  Draag daarnaast ook geen knellende kleding na het harsen.
 • Vermijd direct douchen na een behandeling. Wacht hiermee liefst tot de volgende dag.
 • Gebruik deze dag ook geen aanvullende producten zoals bodylotion, s of crèmes.
 • Ga niet gelijk sporten na de behandeling. Hierdoor gaat men overmatig transpireren wat ook reactie kan geven.
 • Gebruik ook zeker voor, na en tijdens het Sugar harsen een goede zonbescherming, ook onder de zonnebank.
 • Dit voorkomt pigmentatie stoornissen, zonverbranding en vervelende huidproblemen zoals huidkanker.

Gedurende 2 dagen na de behandeling:

GEEN ZON
GEEN ZONNEBANK
GEEN DEODORANT
GEEN SCRUBS
GEEN SAUNA en WIHRLPOOLS.
GEEN FRUITZUUR BEHANDELINGEN

De huid is altijd wat geïrriteerd, ook al zal u dat niet altijd zo ervaren. De huid moet even tot rust komen. Neemt u deze maatregelen niet in acht, dan kunt u last krijgen van vervelende reacties.

Het is noodzakelijk dat u tijdens de Sugar hars behandelingen de huid MINIMAAL een keer per week scrubt. Dit voorkomt ingegroeide haartjes.

Daarnaast is een goede bodylotion, (zonder minerale olie) zoals die van Dr. Baumann, van essentieel belang om de huid in optimale conditie te houden. Door dit te doen wordt de conditie van uw huid verbeterd. Hierdoor zal het Sugar harsen ook minder pijnlijk zijn. Een droge huid geeft nu eenmaal meer problemen bij het harsen.

Voor het gezicht geldt het scrubben niet altijd. Hier zal ik u tijdens de behandeling verder over informeren.